В Плевен ремонтираната автогара ще заработи на 1 април. Проектът

...
В Плевен ремонтираната автогара ще заработи на 1 април. Проектът
Коментари Харесай

В Плевен ремонтираната автогара ще заработи на 1 април

В Плевен ремонтираната автогара ще проработи на 1 април. Проектът за главен ремонт, използване на ограничения за енергийна успеваемост, налична среда и нова навесна структура на автогарата завърши и за обекта има издадено позволение за прилагане от Регионалната дирекция за народен строителен надзор - Плевен, с което се вкарва в употреба, оповестиха от общината. 

Проектът за ремонт на Автогара " Плевен " стартира през май предходната година и е на стойност 2 683 173.86 лева (с ДДС). Собственият принос на община Плевен е 115 912,87 лева, останалата част от средствата са от поемането на дълготраен дълг под формата на заем от " Регионален фонд за градско развиване " АД и Банка ДСК АД - съфинансираща институция, след решение на Общинския съвет. 

По време на ремонтните действия съществуващата лепена каменна обшивка на постройката бе отстранена и е сменена с минерална цветна мазилка. Цялостно е променено разпределението на пътническия салон. Основният достъп до постройката се реализира с въртяща се врата с обособени от двете й страни евакуационни изходи.  

Подменени са дограмите, реновирана е системата за отопление. Сградата е климатизирана, има нова осветителна апаратура. Изцяло са преустроени водопроводната и канализационна апаратура. Положена е нова настилката в главния салон, където са обособени 80 седящи места. Обособени са багажно поделение и пет гишета за продажба на билети.

Сградата е снабдена с автоматизирана пожароизвестителна система, както и с аварийно-оповестителна и озвучителна система, която ще обгръща и външната територия.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР