В Плевен предстои тази седмица Общинският съвет да гласува предложение

...
В Плевен предстои тази седмица Общинският съвет да гласува предложение
Коментари Харесай

Продават емблематичния хотел Сторгозия

В Плевен следва тази седмица Общинският съвет да гласоподава предложение за продажба посредством търг на хотел " Сторгозия ". Вносител на предлагането, което към този момент е оповестено на уеб страницата, е кметът Георг Спартански.

Хотел " Сторгозия " е включен в признатата от Общинския съвет стратегия за ръководство и предписание с общински парцели за 2023 година в раздел " Имоти, които Община Плевен има желание да продаде ". Пазарната му оценка е 1 546 100 лева без Данък добавена стойност. Хотелът е неефикасен и със загуби, сподели Георг Спартански пред БНР.

" Не ми е известно да има, поне пред мен формален инвеститорски интерес няма, само че ние, общините, би трябвало да си вършим финансово сметката, изключително във време на поредност от рецесии - пандемия, война, финансова рецесия, инфлация, икономическа, политическа и така нататък Тъй като общините въпреки всичко би трябвало да получават отнякъде средства, с цел да могат да обезпечават и подсигуряват естественото действие на всички основни системи, обществени, които тяхно обвързване е да обслужват, защото налози не са вдигани в порядъка от над 10 години в Плевен при неведнъж повишена инфлация, общините би трябвало да си усъвършенстват както собствеността, по този начин и приходите. Един от тези способи е да се разделиш с неефективна общинска благосъстоятелност ", изясни той.

" На хотел " Сторгозия " единствено името му е хотел. Той действа няколко месеца в годината, тъй като не предлага никакви условия, които да го характеризират като хотел. Там през летния интервал строителни бригади настаняват свои служащи - просто да имат едно легло и заслон, където да пренощуват. Сметката демонстрира, че приходите от тези настанявания в тези стаи са най-малко 2 пъти по-малки от разноските по поддръжка и личен състав ", означи Спартански. 

По думите му средствата от продажбата на постройката ще бъдат вложени в инфраструктура. 

Ако има сега настанени, те ще бъдат устроени, увери кметът и добави, че социалният център, който е наоколо, е с обособен документ за благосъстоятелност и той не е предмет на продажба. 

Все отново крайната дума е на общинските съветници, които ще заседават в четвъртък.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР