В Плевен почина дългогодишната журналистка и писателка Вера Стефанова -

...
В Плевен почина дългогодишната журналистка и писателка Вера Стефанова -
Коментари Харесай

Тъжна вест! Напусна ни Вера Стефанова

 В Плевен умря дългогодишната журналистка и писателка Вера Стефанова - притежател на званието " Заслужил жител на Плевен ", оповестиха от сдружението на Съюз на българските журналисти в града.

Тя е родена на 28.11.1939 година, приключила е Софийския университет. Първоначално има процедура като учителка, след което се посвещава на журналистическата специалност. Дълги години работи като книжовен помощник, завеждащ отдел, заместител основен и основен редактор на окръжния вестник " Септемврийска победа " и вестник " Посоки " в Плевен.

Автор е на есета, очерци, креативен портрети, репортажи, литературни и театрални публикации и рецензии. Дълги години е живописен началник на литературния клуб " Пулс " и член на управлението на сдружението на Съюз на българските журналисти в Плевен.

Автор е на поетични книги. Носител е на премия за изцяло творчество " Александър Муратов " на община Плевен и на Дружеството на писателите за 2020 година Удостоена е със званието " Заслужил жител на Плевен " от община Плевен през 2008 година за принос в развиването на културния живот в района.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР