В Плевен общинските съветници ще обсъждат поемането на дългосрочен дълг,

...
В Плевен общинските съветници ще обсъждат поемането на дългосрочен дълг,
Коментари Харесай

В Плевен общинските съветници ще обсъждат поемането на дългосрочен дълг


В Плевен общинските съветници ще разискват поемането на дълготраен дълг, нужен за реализацията на плана " Маршрут на паметта: устойчиви трансгранични туристически артикули за мемориален парк " Гривица " и цитадела " Турну ", финансиран по стратегия ИНТЕРРЕГ V-А Румъния – България. Предложението е част от дневния ред на сесията на Общинския съвет, планувана за 31 март, четвъртък и е за вдишване на дълг от общината под формата на заем от Фонд ФЛАГ, оповестяват от съвета. 

Максималният размер на заема е 1 520 000 лева, за период на погасяване до 24 месеца. Парите са нужни като оборотни средства за осъществяване на настоящи заплащания, свързани с дейностите по плана. Възстановяването на главницата по заема се обезпечава с вземанията на община Плевен по контракта за безплатна помощ по плана и/или със лични бюджетни средства. Преди да бъде импортирано за спор на сесията на Общинския съвет, предлагането бе показано и на публично разискване.

Първа и втора точка в дневния ред на сесията се отнасят за промени в две от настоящите общински наредби. Едната е за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услугите като препоръчаните промени в нея се отнасят до установяване на нова цена на автогаровото обслужване след направения главен ремонт на автогарата в Плевен. Прилаганата досега цена е избрана още преди основаването на Общинското дружество " Център за градска подвижност " и не е променяна.

Втората разпоредба, която ще бъде разисквана, е за реда и изискванията за слагане на преместваеми уреди на територията на общината. Промените в нея са за процедурата по слагането на вендинг автомати върху общински терени - обществена и частна общинска благосъстоятелност. 

Дневният ред на сесията през този месец включва 48 точки. Заседанието ще стартира в 9:00 часа в конферентната зала на постройка " Гена Димитрова ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР