В Плевен ЛЕВИЦАТА води активни преговори с проф. д-р Янко

...
В Плевен ЛЕВИЦАТА води активни преговори с проф. д-р Янко
Коментари Харесай

В Плевен ЛЕВИЦАТА води активни преговори с проф. д-р Янко Янев за водач на листата

В Плевен ЛЕВИЦАТА води дейни договаряния с проф. доктор Янко Янев за лидер на листата за 15-ти МИР-Плевен в идните на 9-ти юни Парламентарни избори. Това заяви в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен регионалният координатор на ЛЕВИЦАТА, Иван Мандински.



„ Това е един изтъкнат българин, който заема влиятелни интернационалните позиции в областта на нуклеарната енергетика, една от които е зам.-председател на Борда на шефовете на Международната организация за атомна сила.

С тази кандидатура, ние желаеме да заявим уговорката на ЛЕВИЦАТА към енергийната сигурност и самостоятелност на България, като ще дадем и знак на плевенчани за нашата ангажираност към построяването на АЕЦ „ Белене “, сподели Иван Мандински.

Лидерът на Политическа партия АБВ Румен Петков сподели:

“Проф. Янко Янев е един извънреден потенциал, изобщо в енергетиката с големи персонални заслуги за построяването на нуклеарната централа в Козлодуй, както и за проектирането и реализацията на лицензите за площадката за АЕЦ „ Белене “.

Това е един човек с доста ясно виждане за софтуерния метод да осъществяваме „ Белене “ с интензивно присъединяване от страна на Франция – Фраматом с интензивно присъединяване на „ Дженерал електрик “. Той беше в основата на договарянията преди 10 и повече години за тяхното привличане към плана „ Белене “.



Румен Петков очерта разликата сред ЛЕВИЦАТА и всички останали обединения, които са декларирали предпочитание за присъединяване в изборите:

„ На изборите за Европарламент и за българско Народно заседание, ние гледаме като обвързващ акт, обвързваща политика, тъй като ние, за разлика от всички досегашни представители в Евро Народното събрание, доста ясно сме дефинирали главните си задания в Европейския парламент и институции, и несъмнено политиките, които ще предложим на българските гласоподаватели за бтлгарския Парламент. Става дума за европейска ясна политика за мир, европейска ясна политика за преосмисляне на Зелената договорка и за нейното адаптиране към обективната действителност сега, българската политика за отбрана на селското ни стопанство и нашата промишленост, и българската политика за отбрана на нашата просветителна система, системата ни на опазване на здравето, както и на българската история “.

Иван Мандински сподели, че на регионално равнище ЛЕВИЦАТА ще направи всичко допустимо за присъединяване в изборите с цялостна листа.

Румен Петков напомни, че за присъединяване си в изборите на 9-ти юни ЛЕВИЦАТА ще се записва през днешния ден - 22-ри април.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР