В Плевен извършиха уникална операция - хирурзи от Университетската болница

...
В Плевен извършиха уникална операция - хирурзи от Университетската болница
Коментари Харесай

Уникална операция: Отстраниха 26-килограмов тумор от корема на мъж в Плевен

В Плевен направиха неповторима интервенция - хирурзи от Университетската болница " Д-р Георги Странски " отстраниха 26-килограмов израстък от корема на 57-годишен пациент, заяви.

Изключително комплицираната интервенция е протекла над пет часа. Хирурзите доктор Кирил Недялков, доктор Ивайло Пресолски и доктор Васил Димитров, както и анестезиолозите доктор Силвия Йолова и доктор Доцински, правят комплицираната процедура по изваждането на тумора. Образуванието е притискало огромните кръвоносни съдове в корема, а пациентът е бил със съществено усложнение в дишането и отоци по долните крака.

Всички коремни органи са били под диафрагмата в продължение на години.

" Основните съществени недоволства са с отминалост от най-малко две години, само че не се знае тъкмо от какъв брой време туморът е се развивал и е достигнал до тези великански размери ", изясняват медиците.

До интервенцията се стига след обзор на пациента от доктор Илко Костурков, гастроентеролог в МБАЛ " Иван Рилски " в Горна Оряховица, който го насочва по неотложност в Плевен. По думите на доктор Ивайло Пресолски, в своята 40-годишна процедура не е виждал толкоз огромно образувание. " След интервенцията, осъществена предходната седмица, пациентът се възвръща добре в Университетската болница " Д-р Георги Странски ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР