В Плевен и региона расте броят на работниците и служителите,

...
В Плевен и региона расте броят на работниците и служителите,
Коментари Харесай

В Плевен расте броят на работниците, наети по трудови договори

В Плевен и района пораства броят на служащите и чиновниците, които са наети по трудови контракти. Това демонстрира разбор на Териториалното статистическо бюро " Северозапад ", възложен на Българска телеграфна агенция. Ангажираните на работа лица с трудов контракт в Плевенска област са се нараснали с 1.1 на 100 към края на март т.г. Сравнено с края на декември 2017 година броят им е достигнал 58.2 хиляди души.

Спрямо края на четвъртото тримесечие на 2017 година най-голямо нарастване на наетите лица се следи в икономическите действия. В бранш " Строителство " нарастването е с 10.3 на 100.
При " Хотелиерство и ресторантьорство " статистиката регистрира растеж на работната мощ с 7.5 на 100, а в направлението " Култура, спорт и развлечения " нарастването е с 6.5 на 100.
Традиционно в Плевен браншът на търговията дава работа на доста хора. За първото тримесечие на тази година в " Търговия, ремонт на коли и мотоциклети " е маркирано нарастване на служащите с трудови контракти с 5.8 на 100. Почти същият растеж е регистриран в бранша " Транспорт; депозиране и пощи " - с 5.6 на 100.

Най-голямо понижение на наетите лица по трудово и служебно правно отношение се следи в " Създаване и разпространяване на информация и креативен артикули: далекосъобщения " - с 23.4 на 100, и при " Операции с недвижими парцели " - с 17.6 на 100.
В структурата на наетите лица по стопански действия през първото тримесечие на 2018 година максимален е относителният дял на наетите по трудово и служебно правно отношение в дейностите " Преработваща индустрия " - 28.5 на 100, и " Търговия, ремонт на коли и мотоциклети " - 17.1 на 100.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР