В Плевен и Ловеч от днес се въвежда режим на

...
В Плевен и Ловеч от днес се въвежда режим на
Коментари Харесай

Плевен и Ловеч минават на воден режим

В Плевен и Ловеч от през днешния ден се вкарва режим на водата поради намалелия дебит на главния водоизточник.  
Въвеждат се и редица забрани за използването на питейната вода. От през вчерашния ден (12 август) на воден режим през нощта е и Тетевен. 
 
Водният режим се вкарва поради трайното засушаване и доста намалелия дебит на водоснабдителната група " Черни Осъм ", която обезпечава питейна вода на Ловеч и част от Плевен.
 
ВиК - Плевен вкарва режим за Плевен и обитаемоте места в общината от 23 ч. до 5 ч. Целта е в часовете, когато водата е спряна, да се акумулират водни количества, с които да се обезпечи непрекъснато водоподаване на всички консуматори.
 
Ако обаче водните количества от група " Черни Осъм " не престават да понижават е допустимо да се премине към прекъсване на водата и от 13 до 16 часа.
 
От ловешкото ВиК сдружение, оповестиха, че водата ще бъде спирана от 22 ч. вечер до 6 ч. заран, като режимът не се отнася единствено за кварталите " Гозница " и " Продимчец ", които се зареждат от различен водоизточник.
 
Воден режим през нощта се вкарва и в елементи от селата Радювене и Брестово. Със заповед на кмета на Ловеч Страцимир Петков се не разрешава използването на питейна вода за поливане, миене на улици, коли, тераси и пълнене на басейни.
 
 Покритият мост в Ловеч Покритият мост в Ловеч Източник: Община Ловеч
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР