В Плевен е пречупена петата вълна на COVID-19. Това каза

...
В Плевен е пречупена петата вълна на COVID-19. Това каза
Коментари Харесай

Плевен пречупи петата вълна

В Плевен е пречупена петата вълна на COVID-19. Това сподели пред публицисти през днешния ден доктор Илиян Минчев, шеф на Регионална здравна ревизия - Плевен (РЗИ). Той акцентира, че клъстърът, част от който е и област Плевен, към този момент е в така наречен жълта зона.

Очакванията на доктор Минчев са на следващия ден или в понеделник региона да е с равнища на заболеваемост под 1000 на 100 000 души население. Заради намаляващия брой новозаразени от 21 февруари, понеделник, се анулират въведените по-рано този месец ограничаващи противоепидемични ограничения, акцентира доктор Минчев. По думите му кревати в лечебните заведения има - както за неусложнени, по този начин и за пациенти, които се нуждаят от интензивни грижи.

По отношение на имунизацията против COVID-19 доктор Минчев акцентира, че Плевен постоянно е била на доста положително равнище, съпоставено с други области в страната. В момента региона ни е след София, Пловдив, Варна и Бургас по сложени дози.

" За страдание общата наклонност в този момент е за спад на интереса към имунизация, който се следи и в Плевенска област ", означи той. Няма огромна интензивност и при имунизацията на деца от 5 до 11 години. Досега са сложени към 60-70 дози.

От РЗИ не възнамеряват към момента да бъдат отворени пунктове за имунизация навън, защото ползата понижава. През предишния уикенд, сподели доктор Минчев, са били сложени едвам осем дози в дежурния кабинет.

Д-р Илиян Минчев взе участие през днешния ден в професионална полемика за връзката с пациенти и изгодата от имунизацията против COVID-19, на която хазаин е Медицинският университет.

Тя се провежда от фондация " Астра Форум ", взаимно с националните представителства на Световната здравна организация и Уницеф за България и със съдействието на Министерство на здравеопазването и Българския лекарски съюз. Модератори на форума са проф. Радостина Александрова, вирусолог от Българската академия на науките, Младен Владимиров, психолог-консултант, доцент Милена Карчева, началник на катедра в МУ-Плевен.
ТЕМА преди 6 часа 1774 преди 7 часа 1521 преди 1 ден 2478
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР