В Плевен днес бяха валидирани пощенски плик и картичка, посветени

...
В Плевен днес бяха валидирани пощенски плик и картичка, посветени
Коментари Харесай

Посветиха пощенски плик и картичка на Плевенската епопея

В Плевен през днешния ден бяха валидирани пощенски плик и картичка, отдадени на 140-та годишнина от Плевенската епопея и Освобождението на града. Специален посетител на церемонията бе Симеон Сакскобургготски, чийто дядо княз Фердинанд е измежду основателите на плевенските военноисторически музеи преди 110 години.

Плевен

Сакскобургготски, дружно със заместник-министъра на превоза Димитър Геновски, кмета на Плевен Георг Спартански и някогашния кмет Румен Петков сложиха валидиращия щемпел на пощенските документи. Кметът на Плевен връчи на Сакскобургготски специфичен плакет „ Плевен помни ", публикуван в чест на юбилея, поради персоналния му ангажимент към плевенчани и поддръжката му за отбелязване на годишнината.

Валидирането на пощенския плик и картичка стана в плевенския музей, измежду галерия с наградените произведения от националния детски конкурс, отдаден на Плевенската епопея. Победителите в разделите за рисунка, есе и ария получиха плакети и грамоти от ръководителя на журито акад. Светлин Русев.
Симеон Сакскобургготски: Винаги съм го казвал, нали, и дублирам, че в случай че не си помним предишното, надали може да има бъдеще. А тука тъкмо това въплъщават тези деца – бъдещето. И е отлично, има такава креативност, изобщо, и триумф, а пък ние ги почитаме.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР