В Плевен безплатно прегледаха и консултираха 305 жени за рак

...
В Плевен безплатно прегледаха и консултираха 305 жени за рак
Коментари Харесай

В Плевен безплатно прегледаха и консултираха за месец 305 жени за рак на гърдата


В Плевен гратис прегледаха и съветваха 305 дами за рак на гърдата за месец. От тях 16 са ориентирани за проучвания и слагане на дефинитивна диагноза. Това оповестиха от Клиниката по онкологична и обща хирургия на плевенската болница „ Сърце и Мозък ”, съобщи Българска телеграфна агенция. Кампанията бе проведена под управлението на проф. доктор Ташко Делийски.

Изтъкнатият доктор е уверен, че единствено постоянните профилактични прегледи са най-хубав метод за ранно разкриване и сполучливо лекуване на рака на гърдата. Ранното диагностициране на карцинома на млечната жлеза понижава доста неподходящите последствия, уточни проф. доктор Делийски. За възстановяване достъпа до профилирана помощ болничното заведение създаде скринингова стратегия, за която ползва съвременна инсталация и всички благоприятни условия за проучвания, добави доктор Мая Балабанова - експерт по хирургия.

Ракът на гърдата е най-разпространеното онкологично заболяване при дамите, като честотата му в Европа доближава 70 на всеки 100 000 души – сходна е картината в България. Диагнозата за рак на гърдата от дълго време не е „ присъда ", означават лекарите от Клиниката по онкологична и обща хирургия. Те работят в тясно съдействие с Клиниката по здравна онкология и Отделението по лъчелечение за реализиране на оптимални  резултати.

Както Българска телеграфна агенция към този момент заяви, болница „ Сърце и Мозък ” в Плевен разполага с единствения гама нож в България и с последно потомство линеен ускорител за диагностика и лекуване на онкологичните болести.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР