В пленарната зала продължават дебатите и гласуването на Правилника за

...
В пленарната зала продължават дебатите и гласуването на Правилника за
Коментари Харесай

Депутатите решиха парламентът да има 22 постоянни комисии

В пленарната зала не престават дебатите и гласуването на Правилника за организацията и активността на 46-ото Народно заседание. Днес е очакван и първи блиц надзор на представители на изпълнителната власт - в първия четвъртък на месеца, както е по новите правила за работата на Народното събрание.

Депутатите изслушват служебния министър-председател Стефан Янев и вицепремиерите да бъдат изслушани на блиц надзор.

Депутатите избраха парламентарните комисии по стопанска система и цифровизация. Беше признато и предлагането на Мая Манолова за основаване на комисия за политиките за българите в чужбина.

Депутатите взеха решение, че Народното събрание може да дефинира места в комисии за народни представители, нечленуващи в парламентарни групи.

Прието бе и предлагането на "Изправи се БГ! Ние идваме! " към комисията по енергетика и климат да се основат постоянно-действащи подкомисии за зелени политики и климат и за наблюдаване върху комисията за енергийно и водно контролиране.

Депутатите взеха решение Народното събрание да има 22 непрекъснати комисии. Към бюджетната комисия ще има и подкомисия за надзор на обществените средства, а към комисията по въпросите на Европейски Съюз подкомисия за ръководство на средствата от европейските фондове.

Към правната комисия ще има две подкомисии - за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос, както и за наблюдаване и разбор на законодателството.

Министрите ще имат по-кратък период за отговори на депутатски въпроси - в границите на същата седмица, в която те са заложени.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява в обществените мрежи, че след четири години борби, към този момент е признато предлагането на социалистите срещу лобисткото законодателство и практиката сред първо и второ четене да са вършат промени в редица закони.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР