В пленарната зала депутатите се заеха с окончателното приемане на

...
В пленарната зала депутатите се заеха с окончателното приемане на
Коментари Харесай

Депутатите удължиха 9% ДДС за ресторантьорите до 31 декември 2024 г.

В пленарната зала депутатите се заеха с окончателното приемане на данъчните промени. Те удължиха диференцираната ставка от 9% Данък добавена стойност за ресторантьорите до 31 декември 2024 година Това стана с гласуваните на второ четене текстове от Закона за налог върху добавената стойност.

Поправките бяха направени от Ирена Димова от ГЕРБ-СДС и бяха гласувани със 184 гласа „ за “, срещу – 7 и двама въздържали се.

Според политолога Димитър Ганев името на Мария Габриел не е несъмнено като идващ министър-председател

„ За “ бяха депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, „ Възраждане “, Движение за права и свободи, „ Българска социалистическа партия за България “ и един от „ ИТН “. „ Против “ бяха един народен представител от ПП-ДБ и шестима от „ ИТН “. С „ въздържал се “ гласоподаваха един от ГЕРБ-СДС и един от ПП-ДБ. 

Депутатите одобриха още диференцираната ставка от 9% Данък добавена стойност за общата туристическа услуга и за фитнесите да е в период до 30 юни 2024 година в това число.

Имаше покана за среща на 24 октомври, само че ние казахме, че сме подготвени на такава, само че не преди изборите, сподели Емил Коларов

И още от пакета данъчни промени - в случай че не бъде издадена касова записка за стока или услуга, клиентът може да откаже да заплати и да задържи заплащането. до момента в който не получи такава.

Вижте във видеото и дебатите в зала.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР