В пленарна зала се състоя двучасов дебат за това коя

...
В пленарна зала се състоя двучасов дебат за това коя
Коментари Харесай

Спор в парламента: Разногласия за състава на комисиите

В пленарна зала се състоя двучасов спор за това коя парламентарна група е по-ощетена в парламентарните комисии в Народното събрание. От Има Такъв Народ желаеха двама от представителите на " Демократична България " да излязат от 2 от комисиите, с цел да бъдат запълнени от техни представители.

" Внасянето на тези оферти е плод на старания от страна на парламентарната група на Има Такъв Народ да си възвърне това, с което е била ощетена още в първичното приемане на тези решения. Ясно желая да заявя, че " ИТН " не желае членове на комисията допълнително от това, което ѝ се поставя ", съобщи Ива Митева, заместник-председател на Народното събрание.

" Тези правила, както загатна и господин Свиленски, са открити от практиката. Вие сте доста добре осведомени с тях. Има таблици, които вършат калкулации. На базата на тези правила общо за всички комисии, ние направихме систематизиране, което беше ОК за всички. Всички се съгласиха с това систематизиране ", добави Андрей Гюров, ръководител на ПГ на " Продължаваме промяната ".

" Ето цялата сметка тук, мога да ви я покажа за всяка една комисия с относителни тегла. И всяко релативно тегло може да бъде пресметнато. Така че, апелирам ви, не се връщайте в междинния курс на образованието си ", разяснява Любомир Каримански от " ИТН ".

" Това са хора, това не са картофи или домати да ги делиш 1,2 на 1,6. Това са народни представители, определени от българските жители ", добави Георги Свиленски, ръководител на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

" Парламентът обича да се забавлява по този метод, с интриги и някакви вътрешни офанзиви. Но тази работа не наподобява добре. И за това ми се желае да се върнем към някаква повърхност на здравия разсъдък. Не е мястото в Народното събрание тези неща да се вършат, тези сметки ", съобщи Христо Иванов, ръководител на ПГ на " Демократична България ".

" Тези въртеливи придвижвания за отсрочване и за това, че " Демократична България " е ощетила останалите тук парламентарни групи, не се опитвайте да ни ги прилагате по този обикновен метод ", разясни Искра Михайлова, народен представител от ПГ на " Възраждане ".

" Явно на нас сътрудниците гледат като на съседа от село, който е пристигнал в града и би трябвало да го скрием в килера, с цел да не го видят съседите ", посочи Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на " ИТН ".

" Когато се разпределяха комисиите, категорично от тази естрада Движение за права и свободи сподели, че не одобряваме всякакви решения от някои молове да ни се постановат тук, без да е имало политически спор, разговор и диалог. Дори разговор не е имало ", сподели още Мустафа Карадайъ, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.

Вижте още в директното включване на Десислава Маркова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР