В планините на Пакистан местните жители откриха втория ботуш на

...
В планините на Пакистан местните жители откриха втория ботуш на
Коментари Харесай

Намериха ботуш, който разкри смъртта на алпинист от 1970 година

В планините на Пакистан локалните поданици откриха втория ботуш на умрелия брат на известния италиански планинар Райнхолд Меснер - Гюнтер Меснер. Благодарение на откритието беше допустимо да се позволи казусът със гибелта на мъж, оповестява италианският вестник Corriere della Sera, представен от БГНЕС.

Според изданието пакистанците са намерили ботуша на брат Меснер покрай подножието на Нанга Парбат. Отбелязва се, че тази находка удостоверява версията, че роднината на алпиниста е умрял по време на лавина.

„ Това е още едно доказателство, че не съм забъркан в гибелта на Гюнтер. Тази обувка беше открита навръх мястото, където изчезна брат ми “, сподели Меснер.

Гюнтер Меснер почина през 1970 година от лавина от планината Нанга Парбат. По-късно брат му призна, че самият той бил на косъм от гибелта: заради измръзване са му ампутирани няколко пръста на краката. Малко по-късно алпинистът бе обвинен за в гибелта на брат си.

Райнхолд Меснер е един от най-известните катерачи в света. През лятото на 1980 година той прави първото независимо нанагорнище на Еверест без кислородна маска. По-късно той стана и първият човек, който съумя да изкачи всички осемхилядници на света (планински върхове, чиято височина надвишава 8 хиляди метра над морското равнище).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР