В планините има висока степен на опасност от лавини. Температурите

...
В планините има висока степен на опасност от лавини. Температурите
Коментари Харесай

В планините има висока степен на опасност от лавини

В планините има висока степен на заплаха от лавини. Температурите са негативни и времето е облачно. Във високите елементи на Стара планина и Рила има мъгла и духа слаб вятър. Заради гъста мъгла някои от оборудванията в Рила не работят. На останалите места лифтовете се движат, оповестяват от Планинската избавителна работа.

Планинските спасители поучават туристите да съблюдават маркираните пътеки и да потеглят към планините рано, да имат поради мъгливото време във високите елементи на планината и риска да се изгубят.

Туристите да потеглят добре екипирани в планините и да не подхващат преходи сами, да зареждат батериите на телефоните си, преди да излязат в планината, и да споделят на близки хора къде отиват, също са част от препоръките на планинските спасители.

За миналите 24 часа няма регистрирани произшествия с туристи, само че заплахата от лавини ще остане и през уикенда.

Над планините от Западна България облачността ще се раздра и намалее до най-вече слънчево съгласно прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология. Над останалите планински масиви ще е най-вече облачно и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 1°, на 2000 метра – към минус 3°.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР