В планините днес условията за туризъм са добри, но хората

...
В планините днес условията за туризъм са добри, но хората
Коментари Харесай

ПСС предупреждава: В планините днес условията за туризъм са добри, но хората трябва да тръгват на поход добре екипирани

В планините през днешния ден изискванията за туризъм са положителни, само че хората би трябвало да потеглят на поход добре екипирани, със заредени телефони, да не потеглят сами и да се движат по обозначените направления, това оповестиха за Българска телеграфна агенция от Планинската избавителна работа (ПСС) към Българския Червен кръст (БЧК).

Хората, които отиват в планината, дано имат едно мислено, че горе е зима – има сняг и температурите са негативни, показаха от ПСС. Няма произшествия с туристи през миналото денонощие. 

В региона на Стара планина и в Родопите е облачно и превалява слаб сняг, споделиха от ПСС. В ниската част на Рила също е облачно, а във високата част има слънце. На Витоша и Пирин също е слънчево, прибавиха още от службата. 

В планините преди обяд облачността ще е забележителна, тук-там с превалявания от сняг, само че ще отслабват, до към обяд в множеството региони ще спрат, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

След обяд облачността от северозапад ще се раздира и понижава. Ще духа до сдържан, по билата - краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР