В Плана за възстановяване и устойчивост има подобрения и те

...
В Плана за възстановяване и устойчивост има подобрения и те
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Енергетиката е основният проблем в Плана по възстановяване

В Плана за възобновяване и резистентност има усъвършенствания и те са в това, че се връщат към разновидността на държавното управление на ГЕРБ, разяснява на брифинг Томислав Дончев – зам.-председател на партията.

Той очерта кои са главните съгласно тях проблеми в Плана по възобновяване, който беше предаден на Европейска комисия преди дни.

По думите му проблем е окончателното отпадане на средствата за построяването на напоителните системи, мярка предстояща от земеделските производители. Според Томислав Дончев програмата за саниране също няма да работи. „ Не утвърждаваме и орязването на средства за уличното осветяване – това е по-малко престъпност и сигурност на трафика “, изясни Дончев.

Според него обаче главният проблем е в частта енергетика. „ Тази част е проблематична по дълъг лист с аргументи. Голяма част от препоръчаните вложения ще провокират фрапантен резултат в областта на стопанската система и енергетиката, те са включени без прелиминарен разбор, без публичен спор, означи Дончев.

„ Отново най-висока цена в енергетиката в 8 ч. сутринта 509 лв. за мегаватчас, 20 ч. вечерта 625 лв. за мегаватчас “, заяви на брифинга и Жечо Станков. Според него това е най-високата цена в историята на българската енергетика.

„ С плановете, които залагат по Плана за възобновяване те по-скоро основават спомагателна взаимозависимост на българската енергетика. Хвърлят прахуляк в очите на жителите, за първи път се загатва дата за извеждане от употреба на въглищните централи, което не дава отговор на истината “, разяснява Жечо Станков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР