В пламенната си реч, адресирана до британския парламент, украинският президент

...
В пламенната си реч, адресирана до британския парламент, украинският президент
Коментари Харесай

Британски издания: Препратките към Чърчил в речта на Зеленски влязоха в заглавията

В пламенната си тирада, адресирана до английския парламент, украинският президент оприличи битката на Украйна с борбата на Англия с нацистите, написа в. " Таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Зеленски цитира Чърчил и Шекспир в своето послание и прикани депутатите да създадат повече, с цел да оказват помощ на Украйна да се отбрани от Русия, отбелязва английското издание.

В послание към един парламент, състоящ се от хора, които желаят да са Чърчил, украинският президент Володимир Зеленски показва какво е да си Чърчил, написа журналистът Тим Станли за в. " Дейли телеграф " по отношение на видеоконферентния диалог на Зеленски с английските депутати.

Вчера беше исторически ден: президентът Володимир Зеленски не беше просто първият задграничен водач, обръщащ се към Народното събрание в Камарата на общините, само че също по този начин и първият, който го направи, облечен в тениска.

Членове на двете камари на английския парламент се събраха в залата на Камарата на общините и я извършиха от край до край.

Станли се концентрира върху думите на Зеленски, че украинският народ не желае да загуби свободите, с които разполага, тъкмо както британците не са желали да изгубят страната си при офанзивата на нацистка Германия. Журналистът обръща особено внимание на изказването на украинския водач, че сънародниците му ще се борят " в горите, по полята, по крайбрежията и по улиците ".

С речта си Зеленски накара английските депутати да станат на крайници и да ръкопляскат. Това нормално не се случва в Камарата на общините, отбелязва Станли.

За жертвите в Сирия и Йемен нямаше аплодисменти, нито за убитите от талибаните. От тази гледна можем да кажем, че това е моментът, в който Западът най-сетне обръща внимание по този метод на сходен спор, обобщава журналистът.

Препратките към Чърчил, които Володимир Зеленски употребява в речта си, адресирана до английските депутати, сграбчиха интереса на английските издания и попаднаха в заглавията им, написа в. " Гардиън ".

" Дейли мейл " окачествява Зеленски като " героя на Камарата на общините ".

" Дейли експрес " назовава словото на Зеленски " вдъхновяващо " и " историческо ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР