В писмото й до медиите се казва още, че управлението

...
В писмото й до медиите се казва още, че управлението
Коментари Харесай

Зам.-министър хвърли оставка и отправи тежки обвинения срещу кабинета

В писмото й до медиите се споделя още, че ръководството на политиките, свързани с хората изискват висок честен дълг и политическа отговорност, а разбирането на същинските проблеми на хората изисква професионализъм и ясна визия

Зам.-министърката на труда и обществената политика Десислава Стоянова подаде оставка поради " несходство с целите на ведомството ". Това заяви самата тя с отворено писмо до медиите, пояснявайки претекстовете си за овакантяване и отправяйки самобитни обвинявания към МТСП.

В писмото й до медиите се споделя още, че ръководството на политиките, свързани с хората изискват висок честен дълг и политическа отговорност, а разбирането на същинските проблеми на хората изисква професионализъм и ясна визия.

" Когато " ръководството на политиките " се заменя с " ръководство на нещата " постепенно се покваряват стандартите и човек стартира да сипе подправени обещания и лъжи, облечени в " кухи " изречения с манипулирана информация ", прибавя Стоянова. " Това заражда безплодна вяра за благосъстоянието на хората. Това не е ценностен морал, който дава подтик на обществото напред, а е повинност, която слагаш към най-уязвимите групи на обществото ", написа още към този момент някогашната министърка на труда и обществената политика в отвореното си писмо.

От общественото министерство разясниха само, че Стоянова е освободена след подадено заявление по нейно предпочитание.

В края на ноември т.г. Междуведомствената работна група към министъра на труда и обществената политика Иванка Шалапатова за транспониране на директивата за установяване на съответни минимални заплати в Европейския съюз е провела първото си съвещание. За транспонирането на директивата ще се образуват две подгрупи - по въпросите, свързани с минималните заплати и по въпросите, касаещи груповото трудово договаряне, които ще се управляват надлежно от заместник-министрите Гинка Машова и Десислава Стоянова, показаха тогава от МТСП.

Десислава Стоянова пое поста на 7 юли 2023 година Според визитката й, тя има богат професионален опит в ръководството и развиването на човешките запаси, насъбран в последните 18 години в частния и държавния бранш. От 2017 година досега на постъпването си в МТСП управлява дирекция " Човешки запаси " на " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД, където дава отговор за цялостната активност по ръководство на личния състав в компанията и нейните структури в страната. Сред главните ѝ отговорности са още създаването и координирането на дълготрайни планове за претовареност за консолидиране на образованието в бизнеса. В интервала 2004 - 2017 година заема управителни позиции в корпоративния бранш.

Десислава Стоянова има магистърски степени по " Трудова и организационна логика на психиката " от Софийския университет " Св. Климент Охридски " и по компетентност " Икономист-счетоводител " от Стопанска академия " Д.А. Ценов " - Свищов.

Това е втора рокада в политическия кабинет на МТСП от началото на мандата. В началото на октомври министър председателят Николай Денков в профил като зам.-министър Мая Василева и назначи на нейно място Елка Налбантова.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР