В писмото покана до европейските лидери за утрешната извънредна среща

...
В писмото покана до европейските лидери за утрешната извънредна среща
Коментари Харесай

Шарл Мишел събира евролидерите на извънредна среща

В писмото покана до европейските водачи за утрешната изключителна среща на върха на Европейски Съюз ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел акцентира, че обезпечаването на съглашение по бюджета на Европейски Съюз от 27-те страни членки е витално значимо за доверието в тях, както и за уговорките да обезпечат сигурна помощ за Украйна.

" Това включва и доставка на боеприпаси съгласно заключенията на Европейския съвет от март предходната година и пригаждане на съответните принадлежности на Европейски Съюз да обезпечат помощта бързо ", се споделя още в писмото. В него се прибавя, че с цел да се реализира това,

би трябвало да продължат даренията, да се приспособяват поръчките и да се задействат нови.

Мишел отбелязва, че ще бъде разисквана и обстановката в Близкия изток и по-точно притеснителния процес на събитията, като ще бъдат разисквани ограничения за попречване на районната ескалация, изключително в Червено море. " Трябва незабавно да допринесем за прекратяването на опустошителната филантропична обстановка в Газа и да обсъдим по какъв начин да съживим политическия развой на основата на решение на две страни ", споделя още той.

Мишел ще събере европейските водачи на неофициална вечеря довечера. Заседанието обаче ще стартира на следващия ден сутринта. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР