В писмото на ПП има изложени приоритети, които до някаква

...
В писмото на ПП има изложени приоритети, които до някаква
Коментари Харесай

Иван Иванов: Предложението на БСП за безплатни учебници бе прието единодушно на първо четене

„ В писмото на Политическа партия има изложени цели, които до някаква степен се припокриват и с нашите. Но е извънредно несериозно да се слагат ултимативни условия – по този метод не се беседва и ние сме го споделили още през цялото време. Тяхното е много непоследователно, тъй като те на няколко пъти сменяха позицията си за това дали ще вършат опит за кабинет или не. “

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов в ефира на BGonAIR.

По отношение наложеното от президента Радев несъгласие върху измененията в Изборния кодекс Иван Иванов разяснява: „ Категорични сме, че признатото в залата за Изборния кодекс би трябвало да бъде непокътнато. Българските жители би трябвало да имат право на избор по какъв метод да гласоподават. Не възприемаме причините на президента, че хората не би трябвало да имат избор по какъв начин да гласоподават. Затова и ние дадохме опция посредством измененията. “

Според социалиста към момента не са изгубени всички благоприятни условия за сформиране на държавно управление. „ Във втори и трети мандат има някаква опция за кабинет, само че зависи по какъв начин ще се подходи, а за третия мандат и на кого ще бъде връчен. Воля на президента е за трети мандат на кой ще го връчи. Тогава ще свикаме нашия Национален съвет и ще вземем позиция. За момента сме решили да не се поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, „ Възраждане “ и Движение за права и свободи “, добави националният представител от левицата.

В умозаключение Иван Иванов посочи, че за Българска социалистическа партия приоритет са хората и стопанската система. „ Имаме проблем, тъй като от нова година газа ще се усили с 40%, а водата с 22. Затова и настоявахме да се одобри бюджет, тъй като без него няма по какъв начин да се осъществят всички обезщетения. Една добра вест от през днешния ден, за което желая да поддържа всички политически сили, които го поддържаха. Става дума за безвъзмездни учебници до 12 клас. Но би трябвало да помислим и за минималната работна заплата да се усили на 850 лв.. Важно е и в тази обстановка на галопираща инфлация да приемем и необлагаем най-малко “, приключи той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР