В писмо от директора на дирекция Финанси и бюджет“ в

...
В писмо от директора на дирекция Финанси и бюджет“ в
Коментари Харесай

Пред фалит ли е община Варна? 


В писмо от шефа на дирекция „ Финанси и бюджет “ в община Варна, Кирил Симеонов се показва, че в резултат на решения на Общински съвет и на заповеди на кмета на общината има непланирани разноски в бюджета за 2024 година Същевременно някои параграфи от приходната част на бюджета все още не се извършват в планувания размер и това може да окаже отрицателен резултат върху осъществяването на бюджета за годината.Поради очертаващ се дефицит от финансови средства шефът на финансовата дирекция приканва да се съблюдават следните цели:

Плащания по обслужване на общинския дълг;Заплати, осигурителни заплащания, компенсации, помощи, стипендии и медикаменти; Храна, отопление, осветяване, както и прехрана на обществените, здравните и просветителни заведения;

В писмото се подчертава, че е неотложно от „ сегашния миг до края на годината да се декларират единствено най-неотложни и предпочитани разноски. Разходи, които не са наложителни сега, да се предложат за разискване по проектобюджета за 2025 година “.

Бившият кмет на Варна, Иван Портних разяснява в обществените мрежи:

„ Как фалираш община с рекорден бюджет 1 МИЛИАРД‼️
Не съм бил прав!
Не са неможачи!
Талантливи са и още по какъв начин. Даже гениални: за по-малко от 12 месеца докараха Варна до банкрут!!!
Вижте инструкциите до всички общински звена и претекстовете към тях.
В условия на очертаващ се дефицит на финансови средства ” се стопират всевъзможни разноски отвън държавно делегираните. Това е разпоредил скандално известният началник на дирекция “Финанси и бюджет ” Кирил Симеонов. Същият, който варненският кмет назначи след скандално видео от една споделена с различен мъж тоалетна. Преди това същият бе назначен във борда на ВиК ходинга от Лорер, без да схваща каквото и да е от материята.
БлаТото на Варна стопира всевъзможни разходи за блаГото на Варна.
Защото се бил охарчил за частични локални избори: Заради претендентите на личната му коалиция “ПП-ДБ ”, които прегазиха закона.
Защото били харчени пари без решение на Общинския съвет: Защо ли?
Защото бил платил едни пари за едни несъществуващи планове?
Чудно по какъв начин ще си измият ръцете с мен и този път, откакто има признат доклад на бюджета за предходната година и в него ясно се вижда в какво финансово положение съм оставил общината.
И откакто си проспал и изгубил над 80 млн. лв. от 100-те дадени на тепсия за Варна от държавния бюджет!
След като си пуснал по течението 80 млн. за саниране…
И не плашете медии и жителите със съд, в случай че сочат с пръст незаконната ви несръчност!
Няма такава безочливост!
Срам!
Разполагаха тази година с 1 МИЛИАРД ‼️( близо 800 млн. общински бюджет + 100 млн. от страната + 80 млн. за саниране + 40 млн. по проекта за възстановяване) “

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР