В писмо от DCN до - видяно от Sky News

...
В писмо от DCN до - видяно от Sky News
Коментари Харесай

Разходите за временно настаняване `заплашват да претоварят общинските бюджети`

В писмо от DCN до - забелязано от Sky News - се споделя, че " невиждан брой " хора се обръщат към общините като последна алтернатива, когато са изправени пред бездомност.

„ Положението ни става несъстоятелно “, се споделя в него. „ Последващото нарастване на разноските е сериозен риск за финансовата резистентност на доста локални управляващи. “

Групата прикани за финансова поддръжка под формата на увеличени жилищни помощи и дотации за попречване на бездомността и търси преразглеждане на политиката за отдаване чартърен.

Правителството няма цел за недодялан сън

Ако поддръжката не бъде предоставена, други услуги могат да пострадат и поддръжката за бездомни може да намалее, се споделя в писмото на DCN.

„ Опасността е, че ние нямат различен избор, с изключение на да стартират да отдръпват услугите, които сега оказват помощ на толкоз доста фамилии да избегнат достигането до спешна точка “, прибавя писмото.

„ Също по този начин ще има индиректен резултат върху други скъпи общински услуги, които препоръки може също да се наложи понижаване на мащаба и в други елементи на обществения бранш – като NHS – които ще бъдат оставени да съберат частите. “

Прочетете повече:
Ръководители на препоръки на £ Недостиг на финансиране от 3 милиарда
Целта на държавното управление да постави завършек на грубия сън „ ще се провали “, споделят специалисти

Анализ, оповестен предходната седмица от Асоциацията на локалните управляващи, сподели, че „ минимум “ £1,74 милиарда са изразходвани за поддръжка на 104 000 семейства в годината, завършваща през март - най-високата сума от началото на записите през 1998 година

Проблемът е породен от намаляващите доставки на непрекъснати, налични жилища и се утежнява от възходящия напън, се споделя в писмото на DCN.

„ Някои региони също изпитват спомагателен напън заради настаняването на търсещи леговище в локални хотели и други места за краткотрайно настаняване “, прибавя той.

DCN е междупартийна мрежа от 168 регионални и единни съвета, обхващащ 36% от популацията на Англия и 53% от страната по повърхност.

Окръжните препоръки поемат контрола върху жилищата, събирането на боклуци и планирането, до момента в който окръжните препоръки са натоварени с образованието, обществените грижи и образованието.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР