В писмо до ЦИК от Мрежата на изборните доброволци в

...
В писмо до ЦИК от Мрежата на изборните доброволци в
Коментари Харесай

По-добра организация на евровота искат наши в чужбина

В писмо до ЦИК от Мрежата на изборните доброволци в чужбина и участници в секционните комисии отвън страната упорстват за добра организация по приемане на описите и протоколите от изборите за Европейски парламент в неделя, съобщи БНР. Секционните комисии зад граница се състоят от над 80 % доброволци от локалните общности. Приключването на изборния ден след среднощ води до проблеми с наемодателите на залите, изключително в публични здания и усложнява прибирането на доброволците по домовете им, които постоянно живеят на часове от секцията, а на идващия ден са на работа. 

``
реклама

В писмото се упорства още да бъде обезпечен задоволително действен потенциал за вдишване и култивиране на време на поръчките за бързина във връзка с огромните секции, в които гласоподават по няколкостотин души, както и за дефинитивно потвърждаване на протоколите и разформироване на изборните комисии отвън страната преди 24 часа локално време. 

От Мрежата на изборните доброволци в чужбина показват вяра да не се стига до всеобщо овакантяване на изборните пространства след среднощ от членовете на секционните комисии, без да е получено дефинитивно удостоверение за приемане на протоколите. От там показват убеденост, че ЦИК ще подсигурява нужната организация, която ще предотврати форсирано нарушаване на изборния кодекс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР