В писмо до президента на Република България Румен Радев, до

...
В писмо до президента на Република България Румен Радев, до
Коментари Харесай

БАБТО: Решението на МОН да възложи само на А1 и БТК изграждането на WiFi зони е неправилно и дискриминиращо

В писмо до президента на Република България Румен Радев, до министър-председателя Бойко Борисов и до министъра на образованието Красимир Вълчев Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО) показва противоречие с определянето на реализатори на поръчката на МОН за създаване на безжични (тип WiFi) зони за подкрепяне на образователните процеси. МОН разпореди осъществяването на А1 и БТК, а прогнозната стойност на плана е 1 625 412 лева
Според асоциацията решението на МОН да пренебрегне дребните и междинните български компании, които са в основата на това България да е в топ класацията за най-бърз интернет в международен мащаб, е погрешно и дискриминиращо.
" Считаме цената за прекомерно висока и сме на мнение, че поръчката би могла да бъде изпълнена на доста по-ниска стойност и в по-кратки периоди, в случай че бяха потърсени и други предложения. Националните снабдители, членуващи в асоциацията, участват на българския пазар към този момент 30 години, а когато става дума за отдалечени или характерни региони (като заложените в поръчката), капацитетът ни е извънредно огромен, тъй като към този момент имаме построена оптична мрежа точно в тези елементи на съответни градове. ", се споделя в писмото.
БАБТО е неправителствена организация, сплотяваща националните снабдители (с български собственици), осъществяващи активност като платформени оператори на пазарите за доставка на дребно на телевизия и интернет. Компаниите в асоциацията обезпечават интернет съгласуваност на консуматори допълнително от 350 обитаеми места в цялата страна, като наблюдават непрекъснато параметрите за трафика на данни във закрепените мрежи и имат цялостна подготвеност навреме да усъвършенстват или да отстранят механически усложнения, в случай че зародят такива.
Всички оператори, членуващи в БАБТО, показват подготвеност и предпочитание да се включат в самодейността на МОН, с цел да се обезпечи на всички деца еднакъв достъп до цифрово обучение. Регионалните телекомуникационни оператори могат да предложат и изградят софтуерно решение, покриващо напълно условията на МОН.
" Разполагаме с запас за създаване на нови мрежи, доказателство за което, е и фактът, че трите огромни телекома, непрекъснато употребяват услугите ни като подизпълнители по техни планове ", декларират операторите, членуващи в БАБТО.
Сред главните цели на сдружението е да пази ползите на българския законен дребен и междинен бизнес. Асоциацията поддържа всички законодателни начинания, които са в полза на развиването на целия пазар и пазят интереса на клиентите.
" Равнопоставеността, прозрачността и ограничението на нелоялните практики са измежду главните полезности, които БАБТО споделя ", се споделя още в писмото.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР