В писмо до председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и

...
В писмо до председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и
Коментари Харесай

Евродепутатите от ДПС призоват Фон дер Лайен и Шарл Мишел за помощ за пострадалите в Турция и Сирия

В писмо до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен българските евродепутати от Движение за права и свободи Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели приканват за поддръжка на потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия и мощен европейски отговор и взаимност за засегнатите райони.

„ Турция и Сирия са претърпели доста вреди от трусове през цялата си история, ноземетресението от 6 февруари е най-голямото, записано в Турция за последния век. Необходима е филантропична помощ за засегнатите региони, която би трябвало да бъде предоставена незабавно, с цел да се обезпечи незабавна поддръжка в търсенето на оживели под руините и да се възвърне главната инфраструктура в засегнатите райони. Всички ние, които сме част от Европейския съюз би трябвало да осъществим своята историческа отговорност и да увеличим поддръжката си за жертвите на това опустошително злополучие. Затова като членове на Екологичен потенциал сме подготвени да подкрепим всички общи старания за тази цел “, се написа още в писмото, адресирано до ръководителите на Европейската комисия и Европейския съвет.

 

Писмото е изпратено до всички евродепутати и цели да събере оптималната поддръжка.

Снощи Илхан Кючюк е провел среща с европейския Комисар по ръководство при рецесии – Янез Ленарчич. Ленарчич е уверил, че Европейски Съюз ще се активизира и ще окаже навременна финансова и филантропична поддръжка на Сирия и Турция. По думите му Европа ще отговори навреме на рецесията с огромна поддръжка за потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия.

 

Междувременно водачът на европейските либерали Илхан Кючюк инициира огромна акция от името на АЛДЕ, в която за часове се включиха хиляди донори.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР