В Пирогов няма пациенти фантоми. Всеки един от тези пациенти,

...
В Пирогов няма пациенти фантоми. Всеки един от тези пациенти,
Коментари Харесай

Д-р Атанасов: Няма пациенти-фантоми в Пирогов. 99% от 900-те съмнителни съм консултирал лично

В " Пирогов " няма пациенти фантоми. Всеки един от тези пациенти, които бяха оповестени за съмнителни съм съветвал персонално аз и те не са подправени. Това съобщи началникът на Клиниката по вътрешни заболявания в " Пирогов " доцент доктор Петър Атанасов във вторник пред бТВ във връзка оповестената в края на предходната седмица информация от Министерството на здравеопазването, че. Беше обяснено, че става въпрос за 900 случая, които първо са били приети в болница с Covid-19, а месец по-късно по клинични пътеки за чернодробни и бъбречни затруднения.

Атанасов изясни, че повода за повторните хоспитализации е така наречен пост-Covid синдром, при който преболедувалите ковид развиват в следствие спомагателни затруднения на разнообразни органи.

По мотив изказванията на здравните управляващи, че част от пациентите са отричали да са постъпвали още веднъж в болничното заведение, той съобщи, че желае да предложения всеки един от тези 900 пациенти, който счита, че е подправен, в студиото, с цел да беседва с него обществено.

Атанасов съобщи, че пациентите, които НЗОК прозвънява за инспекцията си са манипулирани. " Обаждат им се по телефона и питат: " Имате ли цироза? ", на което пациентът дава отговор " нямам “, тъй като той в действителност няма. След което е приканен да попълни анкета и това, което мен доста ме тормози е, че им оставят телефон на съответен юрист, със съвет да се съветват и да изкарат пари “, сподели Атанасов.

По думите му въпросните пациенти не са били с чернодробната цироза, а чернодробната цироза е част от името на клиничната пътека, по която са лекувани пациенти с други чернодробни затруднения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР