В пиковите часове между 8 и 9 часа сутринта автобуси

...
В пиковите часове между 8 и 9 часа сутринта автобуси
Коментари Харесай

Кошмар по спирките във Варна всяка сутрин! Какво се случва с автобусите

В пиковите часове сред 8 и 9 часа сутринта рейсове пропущат курсове, а работещите закъсняват за работа. От тази срещана обстановка се оплака Моника Тошева, която пътува по линиите 22 и 41. Тя уточни, че това се случва редовно, споделя БНР. Според нея е парадоксално и че в най-натоварените часове и изключително откакто рейс не е пристигнал, идващият по разписание е дребен, а хората го препълват. В рамките на два дни и се постанова да чака два пъти по половин час.

Друг сериозен проблем, който основава дискомфорт на пасажерите в горещите летни дни, са неработещите климатици. Тошева не намира и логичност във обстоятелството при липса на климатици прозорците и шлюзовете на транспортното средство да са затворени.

Пропуснатите курсове са единични инцидентни случаи заради неотложни условия, изясни Николай Антонов, изпълнителен шеф на " Градски превоз ". Недостигът на водачи в сдружението са основната причина да създаваното стеснение. 

По щат водачите би трябвало да са 411, а сега публичният превоз разполага единствено с 337 водачи. Към днешна дата има 32-ма заболели, 37 в наложителна отмора, 44 са в отпуск за 2022 година.  Този пъзел води до мъчно сформиране на график, сподели още Антонов.

Той изрази вяра, че нови чиновници ще бъдат привлечени към специалността след чаканото нарастване на заплатите от 1 септември.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР