В пика на туристически сезон равносметката не е оптимистична за

...
В пика на туристически сезон равносметката не е оптимистична за
Коментари Харесай

Повече парти туристи и семейства с деца у нас

В пика на туристически сезон равносметката не е оптимистична за хотелиерите. Според техните калкулации туристите са по-малко спрямо предпандемичната 2019 година Намаляват българите, германците и румънците за сметка на гостите от Централна Европа, които бележат лек растеж. " Ол инклузивът " остава желана форма за отмора, предава Българска национална телевизия.

В разгара на сезона в българските курорти преобладават младите фамилии с деца и празненство туристите, търсещи деен нощен живот, само че се появяването и нов вид туристи.

„ Български гастарбайтери, които от години живеят в Австрия, Белгия, Франция, Германия и те привикнаха тук с нашия артикул последните години, идват, съчетават почивката с родови срещи. Това са хора с много огромни финансови благоприятни условия, нормално резервират в по-качествените хотели ", споделя Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

„ Основният сегмент туристи са от България и Румъния, повишен дял на тези от Централна Европа, главно Полша и Чехия ", споделя хотелиерът Венцислав Танчев.

„ Имаме туристи, които се записват за еднодневни екскурзии - навътре в страната, до културни обекти за вечерни мероприятия. Но несъмнено би трябвало да кажем, че бюджетът на туристите, освен в България, само че и в европейски проект, е по-свит като разполагаемост и като подготвеност за консумация и за харчене на пари ", сподели туроператорът Иван Грошев.

От сектора показаха, че това лято немските туристи по Северното Черноморие са с към 40% по-малко, спрямо последната година преди пандемията - 2019 година Като цяло предстоящият спад за сезона е към 25 на 100.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР