В пика на туристически сезон равносметката не е оптимистична за

...
В пика на туристически сезон равносметката не е оптимистична за
Коментари Харесай

В разгара на сезона: Повече парти туристи и семейства с деца у нас

В пика на туристически сезон равносметката не е оптимистична за хотелиерите. Според техните калкулации, туристите са по-малко, спрямо предпандемичната 2019-а. Намаляват българите, германците и румънците за сметка на гостите от Централна Европа, които бележат лек растеж. " Ол инклузивът " остава желана форма за отмора.

В разгара на сезона в българските курорти преобладават младите фамилии с деца и празненство туристите, търсещи деен нощен живот, само че се появяването и нов вид туристи.

" Български гастарбайтери, които от години живеят в Австрия, Белгия, Франция, Германия и те привикнаха тука с нашия артикул последните години, идват, съчетават почивката с родови срещи. Това са хора с много огромни финансови благоприятни условия, нормално резервират в по-качествените хотели ", споделя Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

" Основният сегмент туристи са от България и Румъния, повишен дял на тези от Централна Европа, главно Полша и Чехия ", споделя хотелиерът Венцислав Танчев, съобщи Българска национална телевизия.

" Имаме туристи, които се записват за еднодневни екскурзии - навътре в страната, до културни обекти за вечерни мероприятия. Но несъмнено би трябвало да кажем, че бюджетът на туристите, освен в България, само че и в европейски проект, е по-свит като разполагаемост и като подготвеност за консумация и за харчене на пари ", сподели туроператорът Иван Грошев.

Изборът на място за престой на туристите от България и чужбина е друг

Хотелиерите настояват, че новината за разрушената язовирна стена на “Нова Каховка ” е повлияла отрицателно.

" Няма анулации, това би трябвало да го кажем, само че пък за жалост това повлия на нови резервации за запълване на останали свободни места ", сподели Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

От сектора показаха, че това лято немските туристи по Северното Черноморие са с към 40% по-малко, спрямо последната година преди пандемията - 2019-а. Като цяло предстоящият спад за сезона е към 25 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР