В пика на имотния пазар в Пловдив апартамент за 1

...
В пика на имотния пазар в Пловдив апартамент за 1
Коментари Харесай

Пловдив ми е Ню Йорк! Апартамент от 150 кв.м. по 1 милион лева

В пика на имотния пазар в Пловдив апартамент за 1 милион лв. към този момент не е екзотика или някаква инцидентна брокерска неточност.

Цели пет парцела се продават на цени сред 400-660 хиляди евро. Ще стартираме с " най-евтиния " - жилище от 245 кв.м на мазилка и замазка, финален етаж със скосения. Към него имало и безвъзмездна 100 кв.м. тераси, а цената е 400 хиляди евро, макар че жилището занапред би трябвало да премине довършителни работи и да бъде обзаведено и оборудвано. Локацията е наоколо до ВМИ.

Друг апартамент с чиста жилищна повърхност от 150 кв.м. пък търси купувачи против скромната сума от 470 хиляди евро. Имотът е ситуиран на 10-ти от 11 етажа в постройка в централните елементи на града и е в обзаведен без всевъзможни искания за разкош.



В новостроящ се комплекс на бул. " Източен " апартаментът за милионери, въпреки и на зелено, е с цена тъкмо 500 000 хиляди евро. Предвид, че когато бъде издигнат, ще бъде публикуван на мазилка и замазка, бъдещите притежатели би трябвало да плануват сериозен спомагателен запас преди да влязат в новия си дом на последния етаж.

Изключително първокласен парцел от близо 300 кв.м. търси притежатели против 560 000 евро. Имотът е на центъра на Пловдив и съставлява в действителност последна генерация артикул на човешките достижения - целият е трансфорат в тъй наречените smart home, а също така е напълно приключен, дизайнерски обзаведен и оборудван с всичко належащо за непосредствено нанасяне.

Офертата за мезонет до Новотела, който се продава повече от 2 години, е 660 000 евро. Жилището постоянно попада в ранглисти за най-скъпи парцели за обмен в града, само че пък явно няма мераклии. Големината му е 440 кв.м. и в действителност е първокласно приключен и обзаведен.

Петте парцела демонстрират голяма диспропорционалност в ценообразуването и даже внезапен контрастност сред визиите на притежателите им за това какъв брой коства техния парцел. Според брокери сега цената на парцелите се дефинира по безусловно субективни критерии, в случай че изобщо има разнообразни от тези - " какъв брой мога да му взема " и " какъв брой ми би трябвало ". По всичко проличава обаче, че търговията кипи и от ден на ден хора се изкушават да купят апартамент, било то не със свои пари. Усвоени жилищни заеми през първото тримесечие на 2022 година в Пловдив са с 36% повече по отношение на същия интервал на 2021 година, а междинният размер на заема е скочил с 8%.

Цените на пазара в Пловдив лавират в толкоз огромни диапазони от 800 евро до 3500 евро за кв.м., че притежателите на парцели безусловно могат да сложат всякаква оценка на имуществото си. Те могат да си разрешат този разкош заради простата причина, че търсенето продължава да изпреварва предлагането изключително в някои категории жилищни парцели, като най-търсените - подготвени двустайни и тристайни жилища. Най-търсени са централните квартали като Каменица и региона към Младежкия рид, само че поради взривът на строителство желани са и " Смирненски ", както и " Кършияка ".

През второто тримесечие на 2022г. пазарът на парцели в града под тепетата остава доста динамичен и цените на жилищата не престават да се порастват. Средните цени на жилищата са към 1000 евро за кв.м. и над 1300 кв.м. за централните елементи на Пловдив. Таван на цените мъчно може да бъде комплициран.

Все необятно е търсенето на къщи в близки обитаеми места до Пловдив, като най-предпочитана е Родопската яка. Там къщите обаче са със междинна цена от над 200 хиляди евро. В равнинните села цените са приблизително към 100-150 хиляди евро.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР