В петричкото село Струмешница за кмет беше избран Николай Манолчев

...
В петричкото село Струмешница за кмет беше избран Николай Манолчев
Коментари Харесай

В 13 села избираха повторно кметове заради оставки или равен брой гласове през ноември

В петричкото село Струмешница за кмет беше определен Николай Манолчев от партия ГЕРБ.

Елена Коцева, издигната от партия ГЕРБ, е новият кмет на мездренското село Лютиброд . За нея са дали своят вот 73 индивида от стигналите през днешния ден до урните гласоподаватели. Втори остана претендентът на партия " Български напредък ", за който гласа си са дали 62 индивида.

До избора на нов кмет в с. Лютиброд се стигна, защото досегашният умря в края на предходната година.

Петранка Ангелкова, издигната от партия ГЕРБ, е новият кмет на врачанското село Паволче, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на Общинската изборна комисия - Враца Мария Попова. Ангелкова е подкпена от 232-ма от гласувалите през днешния ден 358 индивида. Втори остава претендентът на коалиция " Българска социалистическа партия за България " Емил Василев с 99 гласа и трети - Калина Петрова, повдигнат от партия " Възрждане " - с 19 гласа.

До избора на нов кмет в с. Паволче се стигна откакто досегашният Георги Василев подаде оставка поради проблеми със здравето.

Днес в Струмешница, област Благоевград, избираха кмет на кметство , откакто на локалните избори през есента двамата претенденти, достигнали до балотаж получиха идентичен брой гласове - по 110 гласа. Николай Манолчев от ГЕРБ е новоизбраният кмет след гласуването през днешния ден, той е получил 139 гласа, от общо 201 дали своят вот, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на Общинската изборна комисия (ОИК) в Петрич Борислав Коконов. Жителите на Струмешница гласоподаваха в една секция - 73-та.

В село Разбойна, област Бургас, до частични избори се стигна, откакто Хатидже Ферад, определена за кмет на последните избори през октомври предходната година, подаде оставка месец след вота, с цел да поеме различен пост в общинската администрация в Руен. Изборният ден в селото през днешния ден завърши с към 55 на 100 изборна интензивност, без сигнали за нарушавания на изборните правила. Жителите на селото, вписани в изборните описи, са 765. Никой от гласоподавателите не е дал своя вот с машина, оповестиха от ОИК-Руен. Единствената секционна изборна комисия е била в Основно учебно заведение " Д-р Петър Берон ".

В област Варна се организираха избори в две села. До новия избор в Житница и Черноок се стигна, откакто на втория тур на локалните избори претендентите, достигнали до балотажа, получиха еднакъв брой гласове. В село Житница право на глас имат 693 души, а в Черноок - 165, оповестиха от Общинската изборна комисия в Провадия.

До нови избори в Стоките, област Габрово, се стигна след решение на Административен съд - Габрово, който разгласи предходния избор за кмет на севлиевското село за нереален. С 80,66 на 100 завърши изборният ден в селото, оповестиха на уеб страницата си от Общинската изборна комисия - Севлиево. Към 20:00 часа са дали своят вот 146 от 181 гласоподаватели, сочат данните, изнесени от ОИК.

Изборите в Горно Церовене, област Монтана, се постановиха след неочакваната гибел на дългогодишния кмет Йордан Йорданов през януари 2024 година. Изборният ден е минал в спокойна конюнктура и без произшествия, приключил е обикновено, оповестиха от Общинската изборна комисия. Кандидатите за кмет са двама.

Частичните локални избори в село Черна гора, област Перник, се организираха, откакто на балотажа на извършените локални избори през ноември м.г. двамата претенденти реализираха еднакъв резултат от 49,11 %. Нормално и без установени нарушавания мина изборният ден в пернишкото село, заяви ръководителят на Общинската изборна комисия (ОИК) в Перник Румяна Петрова. Гласуването се организира в една секция. Според изборния лист, право на глас имаха 223 души.

До новите избори в Могилино, област Русе, се стигна, откакто жителите на селото не съумяха да си изберат кмет и от втория тур на локалния избор на 5 ноември предходната година. За двамата претенденти, достигнали тогава до балотажа, гласоподаваха еднакъв брой гласоподаватели. На новите избори през днешния ден за кметския пост се бориха трима претенденти, а двама от тях отиват на балотаж, по информация на ръководителя на Общинската изборна комисия (ОИК) в Две могили Анелия Петрова. Изборният ден завърши умерено и без нарушавания, не са постъпвали писмени тъжби или сигнали за нарушавания. Избирателната интензивност е 67,62 %, като от общо 139 гласоподаватели с право на глас, своя избор са дали 94.

Частичните избори в Забърдо, област Смолян, бяха планувани след подадената оставка от определената на локалния избор предходната година Здравка Черпокова - Илиева. Изборният ден завърши при висока изборна интензивност, обявиха от Районната изборна комисия - Чепеларе. Данните за % на дали своят вот се обработват, само че е ясно, че надвишават 74,86 на 100 от гласоподавателите, колкото са упражнили правото си на избор към 17:30 часа.

В село Искрица, област Стара Загора, се стигна до изключителни избори откакто на балотажа, извършен на 23 октомври м.г., двамата претенденти завоюваха еднакъв брой гласове. 75,91 на 100 e окончателната изборна интензивност на изборите в селото през днешния ден, оповестиха от Общинската изборна комисия. До урната са отишли 104 от имащите 137 право на глас. Изборният ден е протекъл обикновено. За кметския пост в този момент се бориха трима претенденти, само че и на днешните частични локални избори в селото не съумяха да изберат кмет, заяви Камелия Георгиева, член на Общинската изборна комисия.

До изключителните избори в село Еленово, област Търговище се стигна, откакто досегашният кмет се отдръпна от поста по персонални аргументи. Изборният ден в поповското село е завършил обикновено, в Общинската изборна комисия (ОИК) в Попово няма регистрирани сигнали и тъжби, сподели ръководителят й Галин Цанков. Право на глас имаха 324 гласоподаватели.

В русенското село Могилино ще има балотаж. В гълъбовското село Искрица също не съумяха да изберат кмет и на днешния избор.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР