В петък властите в Мадрид посъветваха жителите в райони с

...
В петък властите в Мадрид посъветваха жителите в райони с
Коментари Харесай

Почна се: Призовават хората в Мадрид да си останат вкъщи заради К-19

В петък управляващите в Мадрид посъветваха жителите в региони с високо равнище на случаи на ковид да останат вкъщи, защото испанското министерство на опазването на здравето регистрира повече от 3000 нови инфекции за четвърти следващ ден, оповестяват международните организации.

Страната записва 3650 коронавирусни инфекции през последните 24 часа, като общата сума възлиза на 386 054. Със 1199 инфекции Мадрид съставлява съвсем една трета от новите случаи.

Заместник-ръководителят по опазване на здравето в района Антонио Сапатеро прикани хората да заобикалят ненужните пътувания и срещи и разяснява, че тези в най-тежко засегнатите региони би трябвало да си стоят у дома.

"Въпреки че сме обезпокоени, не мисля, че обстановката постанова целенасочени и наложителни блокади ", добави той.

След като бе подложен на критика, че не е дал детайлности за това по кое време и по какъв начин ще се отворят учебните заведения, мадридският отдел за обучение съобщи, че цялостното завръщане към часове и физическо наличие няма да е допустимо през септември. Вместо това е евентуално учениците да получат микс от персонално и онлайн преподаване.

"Всички учители нямат никаква сигурност, няма ясни насоки ", разяснява Росио Пенко Валенсуела, преподавател в Мадрид. "Нямаме визия (за това по какъв начин учебните заведения ще се отворят отново) и малко се плашим. "

Общо 28 838 души в Испания са починали в епидемията.

В опит да спре скока на нови случаи, националното държавно управление затвори нощните клубове и забрани пушенето на обществени места.

"На национално равнище не можем да кажем, че вирусът е отвън надзор, макар че в някои области може би е по този начин ", разяснява ръководителят на изключителните обстановки в опазването на здравето Фернандо Симон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР