В петък вечерта Русия нанесе най-големия си удар срещу Украйна

...
В петък вечерта Русия нанесе най-големия си удар срещу Украйна
Коментари Харесай

Загинали и ранени при масирана руска атака срещу Украйна


В петък вечерта Русия нанесе най-големия си удар против Украйна напоследък с дронове и ракети. Експлозии се чуха в Киев, Лвов, Харков, Одеса, Днепър и други градове. Има починали. Известно е и за детонации в Полтавска, Днепропетровска и Запорожка област, осведоми съветската работа на " Би Би Си ".

Русия е употребила всички типове ракети и безпилотни летателни апарати, като се изключи " Калибър ", при нова масирана въздушна офанзива против Украйна. Това съобщи представителят на военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат, написа изданието " Бабель ".

Според изказването на Игнат са употребявани хиперзвукови " Кинжали ", балистични и крилати ракети от различен вид, ракети С-300, както и самолети Х-22 или Х-32 и дронове.

" Никога не сме виждали толкоз доста цели на нашия екран по едно и също време ", заключи Игнат.

Русия към момента не е коментирала масираната офанзива.

Харков е бил ударен от балистични и крилати ракети . Това разгласи в обществените медии кметът на Харков Игор Терехов. По думите му има един умрял и осем ранени в резултат на съветските офанзиви.

Той заяви за най-малко осем удара. Минути преди Терехов Олег Синегубов, началник на регионалната администрация, писа в " Телеграм ", че 10 ракети са блъснали града.

" Има известни проблеми с електрозахранването на превоза, само че нашите експерти към този момент работят по възобновяване на електрозахранването. Засега сме присъединили тролейбусите на самостоятелно придвижване " - написа кметът на Харков в Telegram.

По предварителна информация ударът против Харков е бил нанесен с два типа ракети - С-300 и Х-22 .

С-300 е противовъздушна система, ракетите ѝ са приспособени от руснаците да обстрелват наземни цели по балистична траектория, до момента в който Х-22 са крилати ракети с въздушно базиране.

В Одеска област двама души са починали и 10 са ранени при въздушно нахлуване, оповестява изданието " Бабель ", базирайки се на заместник-председателя на регионалната администрация Александър Харлов.
 Русия още веднъж стреля по Харков с ракети С-300
Русия още веднъж стреля по Харков с ракети С-300

Няма данни за жертви и потърпевши

Кметът на Лвов Андрий Садовий заяви, без да навлиза в детайлности, че тази нощ по време на съветската офанзива с ирански дронове е избухнал пожар в някакъв обект от сериозната инфраструктура в града .

" По предварителна информация повече от 10 " шахеда " са атакували Лвов. Имаме пожар на обект от сериозната инфраструктура на града. Засега без повече мнения " - написа Садовий в " Телеграм " ".

Ракетният удар умъртви един човек и рани трима. Информацията се актуализира ", написа в депеша началникът на районното военно ръководство Максим Козицки.

Междувременно във всички източни и южни райони на Украйна още веднъж бе оповестена въздушна паника. Преди половин час каналите за наблюдаване оповестиха за изстрелване на ракети от съветски стратегически бомбардировачи.
 Отломки от ирански дрон удариха жилищен блок в Одеса
Отломки от ирански дрон удариха жилищен блок в Одеса

Поредна нощ на съветска въздушна експанзия

След масираната ракетна офанзива - в Днепър и Киев се оповестява за пожари, както и за вероятни жертви.  Киевската военна администрация оповестява, че на няколко места в столицата са паднали парчета от свалени ракети.

Експлозии се чуват тази заран в Киев, заяви през днешния ден кметът на украинската столица Виталий Кличко в  " Телеграм ". Съобщава се също за пожари в жилищна постройка и в склад в Киев. По-късно бе съобщено за 17 потърпевши в Киев - в Подолския, Святошинския и Шевченковския регион на столицата на Украйна, съобщи съветската работа на " Би Би Си ".

" Трагична заран за района. Врагът нападна с ракети. Първоначално бяха ранени около 18 души. Четирима починаха ", написа в депеша началникът на Днепропетровската регионална военна администрация Сергей Лисак.

Украинският общоприет щаб в това време оповестява, че през нощта са били свалени 18 от 22 изстреляни от Русия безпилотни самолета-камикадзе.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР