В петък вечерта компютърен вирус спря няколко фабрики на Taiwan

...
В петък вечерта компютърен вирус спря няколко фабрики на Taiwan
Коментари Харесай

Производителят на чипове за Apple бе атакуван от компютърен вирус

В петък вечерта компютърен вирус спря няколко заводи на Taiwan Semiconductor Manufacturing Co и това стана причина за най-сериозния срив в историята на TSMC. Bloomberg заяви, че това се случи тъкмо когато TSMC стартира да усилва производството на чипове за Apple.

Единственият производител на централните процесори за iPhone сподели, че част от индустриалния програмен продукт е бил инфектиран. Проблемът към този момент е локализиран и производството отчасти възобновено. Но някои поточни линии няма да стартират работа по рано от тази неделя. Компанията добави, че вирусът не е бил внедрен от хакер.

Не е ясно кой би могъл да има за цел TSMC, най-големият производител на чипове за Apple и Qualcomm Inc. Досега TSMC бе обиден само от хакерската атака WannaCry, засегнала корпорациите от целия свят.

TSMC към този момент отстранява болестта и сподели че степента на заразяване е друга за другите фабрики и че понеделник, след цялостната оценка на обстановката, ще заяви спомагателна информация.

Не се знае, по какъв начин тези изгубени дни ще повлияят на тайванската компания. Засега не е известно и какви ще бъдат следствията за Apple. Инцидентът се се случи единствено няколко седмици откакто TSMC зарадва вложителите с отличните вероятности по отношение на повишеното търсене на смарт телефони през втората половина на тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР