В петък вечер от ДФЗ съобщават, че от проверените на

...
В петък вечер от ДФЗ съобщават, че от проверените на
Коментари Харесай

ДФ „Земеделие” ще търси 43.1 млн. лв. от къщи за гости, само при 23 проекта няма нарушения

В петък вечер от ДФЗ оповестяват, че от тестваните на място през юни 288 плана, получили финансиране за създаване на къщи за посетители по ПРСР 2007-2013 година все още са обработени резултатите за 276 от тях. До момента са открити 253 производства за общо 46,4 млн. лв. От тях 158 плана са с наложена цялостна глоба от 100% за общо 43,1 млн. лв.. Останалите 95 плана са с частична глоба, която възлиза на 3,3 млн. лв..

Проектите, на които не е наложена глоба все още са едвам 23.

По останалите 12 вложения още няма изговаряне и са в развой на обработка. От ДФЗ изясняват, че за тях е належащо осъществяване на детайлизиран разбор и инспекция, в това число приемане при нужда на информация и от други институции.

Най-честите нарушавания при плановете за къщи за посетители са свързани с несъблюдение на индикаторите на утвърждения бизнес проект. По-конкретно, откритите нарушавания за несъблюдение на осъществените доходи от подкрепената активност, несъблюдение на уговорката за основаване на нови работни места, липса на активи, за които е изплатена дотацията, както и изкуствено основани условия, за приемане на преимущество в несъгласие с задачите на мярката.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР