В петък във Върховния касационен съд ще бъде избран съдия,

...
В петък във Върховния касационен съд ще бъде избран съдия,
Коментари Харесай

В петък ще изберат съдия, който да разследва Борислав Сарафов по сигнал за имотни сделки

В петък във Върховния касационен съд ще бъде определен арбитър, който Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет да избере за прокурор, който да проверява основния прокурор, предава БНР. Той ще работи по сигнал за имотни покупко-продажби на близки и членове на фамилията на краткотрайно изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов.

Общо 22-ма са магистратите, които дадоха единодушие да бъдат включени в листата по новия механизъм за следствие на основния прокурор и неговите заместници. Кой да проверява Сарафов ще бъде несъмнено със системата за инцидентно систематизиране на делата.

Сигналите против някогашния основен прокурор Иван Гешев са изпратени на Софийската градска прокуратура, защото той към този момент не е в системата и може да бъде разследван по общия закон.

По-рано Висшият правосъден съвет спря процедурата за избор на нов основен прокурор до произнасянето на Конституционния съд. Решението беше взето единомислещо през днешния ден от присъстващите 18 членове на съвета.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР