В петък в Севастопол беше открита паметна плоча на моряците

...
В петък в Севастопол беше открита паметна плоча на моряците
Коментари Харесай

Русия потвърди загубата на десантния кораб Саратов една година по-късно

В петък в Севастопол беше открита паметна плоча на моряците от огромните десантни кораби " Саратов ", " Новочеркаск " и " Цезар Куников " и на моряците, които са починали във войната против Украйна предходната година.

" Преди една година в хода на военните дейности загубихме огромния десантен транспортен съд " Саратов ", както и " Новочеркаск " и " Цезар Куников ". Днес е първата траурна годишнина от това събитие ", съобщи пред публицисти контраадмирал Феликс Менков, пълководец на Кримската военноморска база на Черноморския флот на Русия. Това е първото публично удостоверение на загубата за съветската войска на " Саратов ", заяви съветската редакция на БиБиСи.

На паметната плоча са изписани имената на 12 моряци . В церемонията участваха родственици на починалите и военнослужещи от бригадата десантни кораби.

Руското министерство на защитата до момента не е коментирало загубата на ракетоносача " Саратов " . В петък държавната организация ТАСС написа, че " Саратов " е бил развален на 24 март 2022 година, когато е бил изумен от украинска ракета " Точка-У " в пристанището на Бердянск и " е бил потънал на кея от екипажа, " с цел да предотврати взривяването на бойни патрони ". " Новочеркаск " и " Цезар Куников " " са получили съществени повреди " съгласно информацията на държавната организация.
 Сутрешният брифинг на Конашенков - нито дума за корабите в Бердянск
Сутрешният брифинг на Конашенков - нито дума за корабите в Бердянск

Напредване с 4 км. и удар с " Калибр " по горивна база в Киевска област

На 24 март предходната година в пристанището на окупирания Бердянск и оповестиха, че " Саратов " е бил обстрелван от тях. В петък Валерий Залужний, главнокомандващ на ВСУ, разгласява видеозапис на горящия " Саратов ", с цел да подсети за неговото заличаване.

На 21 март и 24 март 2022 година заяви, че " първият боен транспортен съд на Русия " е влезнал в пристанището на Бердянск и е доставил бронирани машини.  е бил развален, само че тогава бе обявено, че корабът ще бъде изтеглен на буксир до Крим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР