В петък в Сандански служителят на МВР чрез изнудване е

...
В петък в Сандански служителят на МВР чрез изнудване е
Коментари Харесай

Задържаха граничен полицай на Кулата, взел 500 евро такса спокойствие от бизнесмен

В петък в Сандански служителят на Министерство на вътрешните работи посредством изнудване е изискал и приел сумата, с цел да не извърши дейности по работа. Използвайки служебното си състояние на граничен служител на реда, той изискал такса „ успокоение “. Граничният служител на реда заплашвал индивида, от който е пожелан подкупът, че ще прави непрекъснато инспекции на товарните коли, преминаващи през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, свързани с активността на транспортните му сдружения.

Корумпираният чиновник е арестуван сега на приемане на подкупа и е притеглен в качеството на обвинен. С разпореждане на наблюдаващия прокурор граничният служител на реда ще остане в килия за период до 72 часа, след което Окръжната прокуратура в Благоевград ще внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража ".

За осъщественото от обвинения закононарушение законодателят е планувал наказване „ отнемане от независимост ” от 3 до 10 години, санкция до 20 000 лв. и отнемане от права - да заема избрана държавна или социална служба и да упражнява избрана специалност или активност.

Разследването продължава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР