В петък в Районен съд-Видин се проведе инициативата „Ден на

...
В петък в Районен съд-Видин се проведе инициативата „Ден на
Коментари Харесай

„Ден на отворени врати“ се проведе в районния съд във Видин

В петък в Районен съд-Видин се организира самодейността „ Ден на отворените порти “, осведомителна акция на Висшия правосъден съвет, която се организира годишно в органите на правосъдната власт и цели да увеличи правната просвета на жителите и да построи по-голямо доверие в правосъдната система.
Обществеността във Видин беше осведомена за мероприятието посредством медии и обява на уеб страницата на съда.
Участниците в самодейността - ученици от ХІ а клас на ПГ „ Проф. доктор Асен Злататров “, компетентност „ Икономика и Мениджмънт “, жители и публицисти, бяха посрещнати от ръководителя на Районен съд-Видин арбитър Даниел Цветков, заместник-председателя арбитър Даниел Димитров и административния секретар на съда госпожа Елена Якимова.
Съдия Даниел Цветков откри „ Деня на отворените порти “ с встъпителни думи към всички и благодари за проявения интерес към самодейността, след което, дружно със арбитър Димитров влязоха в ролята на лектори и срещнаха учениците със структурата на правосъдната система, типовете каузи, които се преглеждат в съда и разликата сред тях.
Като углавен арбитър господин Цветков срещна ученците с закононарушенията свързани с шофиране на МПС без удостоверение за ръководство и след приложимост на алкохол; делата свързани с нелегално прекосяване през границата, трафик на деца, кражба и други Теоретичните формулировки съдията поддържа с съответни образци.
Съдия Даниел Димитров, който преглежда цивилен каузи обърна внимание на тематиката за детското принуждение и правата на децата.
Магистрати и възпитаници разгледаха и наказателната отговорност на малолетните и размера на наказванията при избрани действия планувани в Наказателния кодекс.
Комбинацията от любопитни възпитаници и стимулирани съдии провокираха извънредно позитивни страсти и лекцията се организира под формата полемика.
Възпитаниците от ХІ а клас на ПГ „ Проф.д-р Асен Злататров “ зададоха редица въпроси и демонстрираха освен предпочитание да опознаят работата на правосъдната власт, само че и добра осведоменост за нейните пълномощия и роля в публичния живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР