В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите

...
В петък цените на криптовалутите отбелязаха спад, тъй като инвеститорите
Коментари Харесай

Биткойн: Цена и пазарни условия – какво следва?

В петък цените на криптовалутите означиха спад, защото вложителите бяха загрижени за силата на световната банкова система и паричната политика на Съединени американски щати.

Трейдърите се приготвят за провокации през уикенда заради предстоящата липса на ликвидност на пазарите, което евентуално ще ускори ценовите съмнения.

Финансова неустойчивост

Само преди няколко седмици най-голямата криптовалута в света падна под $20,000, когато се срина и Silicon Valley Bank, което накара банковата система на Съединени американски щати да изпадне в хаос.

Разходите за обезпечаване на дълга на Deutsche Bank се повишиха до четиригодишен връх, което провокира безпокойствие у вложителите. Акциите на банката поевтиняха с 14% до към $8.60, преди да се върнат назад на $9.35 все още на писане на публикацията.

DB не е единственият проблем, който провокира безпокойствие, защото доста банки демонстрират, че изпитват съществени усложнения. Такъв беше казусът със спасяването на Credit Suisse.

Освен това вложителите продължиха да претеглят неотдавнашните въпроси, свързани с регулаторното правоприлагане, като да вземем за пример следствието на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) против Coinbase.



Федералният запас неотдавна увеличи главния си лихвен % с 0.25%, само че ръководителят на Фед Джером Пауъл загатна, че той може би се приближава до оптималното си равнище за 2023 година Въпреки това той също по този начин загатна, че към момента е прекомерно рано да се дефинира въздействието на по-строгите условия за кредитиране, което оставя място за еластичност в паричната политика.

Цена на биткойн

Въпреки че до момента през тази година Биткойн набъбна със 70%, което докара до изказвания за нов бичи пазар, цената на BTC се намали с 3% през последните 24 часа и сега се търгува на равнище от 27,400. Експертите дефинираха равнището от $30,000, където цените бяха преди разпродажбата през юни, като сериозна точка, която би трябвало да се следи.

Съпротивата на Биткойн се е формирала към $28,800, което би могло да бъде разумно място, на което да забележим, че той ще направи още един крайник надолу. Продължаваща консолидация на това равнище обаче би била добре пристигнала.

Фючърсните пазари разкриха, че маркет-мейкърите и китовете са били хванати неподготвени. Въпреки това, в случай че актуалното равнище на поддръжка се задържи, професионалните трейдъри може да бъдат подтикнати да прибавят дълги позиции, което в последна сметка ще ускори бичия подтик.

Вчера ликвидността на BTC на Binance се срина със 70%, откакто отстрани водещата си функционалност за търговия без такси за всички BTC двойки, като се изключи BTC/TUSD.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР