В петък транспортният министър трябва да отговоряМартин Димитров от ДБ:

...
В петък транспортният министър трябва да отговоряМартин Димитров от ДБ:
Коментари Харесай

Депутат обяви война на екостикера

В петък транспортният министър би трябвало да отговоря
Мартин Димитров от Демократична България: Не може шепа хора да печелят от данък за цялостен народ

ГТП на колата се оскъпява с 10 лева

“Не смятате ли, че екостикерите могат да отпаднат, а същият резултат по надзор на колите да се се осъществя посредством съществуващите автоматизирани системи за надзор?” Този въпрос на депутата от “Демократична България” Мартин Димитров би трябвало да получи отговор в петък от служебния министър на превоза Георги Тодоров.

Както писа “Труд”, от 12 юли в цялата страна при Годишният механически обзор (ГТП)на колите стартира лепенето на стикер с чип и антенка, разграфен в категории от 1 до 5. Към претекстовете за въпроси Димитров е записал, че новият стикер оскъпява с 10 лева прегледа на колата и съвкупният разход за българските жители от лепенките е да се съберат едни 20 - 30 млн. лева

“Това е един спомагателен разход или данък за всеки водач, в случай, че страната към този момент е платила милиони, с цел да построи и пусне системата за електронна винетка. Не съм срещу да има екокатегории, само че дано не се лепят стикери с чипове, а по номера на автомобила да се схваща и съответната категория, както към този момент се знае дали той е с платена винетка”, изясни Димитров пред “Труд”.

Запитан дали знае, че фамилната компания “Демакс” на неговия сътрудник народен представител от Българска социалистическа партия Петър Кънев ще печели по 14 млн. лева годишно от екостикерите, Димитров сподели: “Не може шепа хора да печелят за сметка на всички нас. Бях с моят персонален автомобил на ГТП, който се оказа с 10 лева по безценен, а не с 3,30 лева, както настояват от някогашната ДАИ”. Депутатът от Демократична България е подготвен да внесе планове за промени в законите, които да отстранен екостикера от предното стъкло на колите, а също и каквито и да е други лепенки, в това число зелените квадратчета за застраховка “Гражданска отговорност”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР