В петък т.нар. ЧВК Вагнер откри своя военно-технологичен център в

...
В петък т.нар. ЧВК Вагнер откри своя военно-технологичен център в
Коментари Харесай

Армията на готвача на Путин вече има свой офис в Санкт Петербург

В петък така наречен ЧВК " Вагнер " откри своя военно-технологичен център в Санкт Петербург .

Според съветските осведомителни организации " ЧВК Вагнер Център " има намерение да създава отбранителни технологии.

По-рано предприемачът Евгений Пригожин, който наскоро за първи път удостовери, че е началник на ЧВК " Вагнер ", съобщи, че центърът включва комплекс от здания, в които ще работят " изобретатели, дизайнери и ИТ експерти ". Планира се в него да се обитават и пробни производства и започващи предприятия .
 Пригожин предлага 1500 $ на месец и леговище на афганистанските командоси
Пригожин предлага 1500 $ на месец и леговище на афганистанските командоси

Те се опасяват от депортиране в Афганистан

Ако планът се окаже сполучлив, споделя Пригожин, центърът " Вагнер " може да има филиали.

Преди това Евгений Пригожин предпочиташе да остава в сянка, само че в последно време все по-често се изявява обществено, като намерено разяснява войната в Украйна и подлага на критика съветското военно командване.

През последните месеци ЧВК " Вагнер " и Пригожин привлякоха вниманието с откритото набиране на пандизчии в съветските затвори, в това число наказани за тежки закононарушения , в своите редици.

В същото време работата на частните военни компании в Русия не е законово регламентирана и активността на техните бойци официално попада в обсега на члена от Наказателния кодекс " Наемничество.

Миналата година представителят на президента Дмитрий Песков съобщи, че понятието " частна военна компания " не съществува в съветското законодателство: " Всички приказват за някаква ЧВК на някакъв " Вагнер ", само че факт е, че нямаме такава наредба в закона. Какво очаквахте от президента, по какъв начин може да разяснява нещо, което не съществува? "
 Съюзът Кадиров и Пригожин: полет с прескок и три звезди
Съюзът Кадиров и Пригожин: полет с прескок и три звезди

Каква е политическата тежест на основните поддръжници на войната

През пролетта на тази година в Държавната дума беше импортиран закон, който да контролира ЧВК, само че към момента не е признат.

Съединените щати и Европейският съюз постановиха наказания против Евгений Пригожин като човек, виновен за активността на ЧВК " Вагнер " в Сирия, Африка и Украйна.

През 2017 година специфичният прокурор на Съединени американски щати Робърт Мюлер упрекна Пригожин в присъединяване в скрит план против Съединените щати по отношение на активността на основаната в Санкт Петербург Агенция за интернет проучвания, известна като " Фабрика за тролове на Олгински " , финансирана от неговата компания " Конкорд мениджмънт и консултиране ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР