В петък сутринта щатският долар се обезценява спрямо повечето основни

...
В петък сутринта щатският долар се обезценява спрямо повечето основни
Коментари Харесай

Паундът и еврото продължават да се покачват

В петък сутринта щатският $ се обезценява по отношение на множеството съществени валути. Индексът на $ може да покаже най-значителния седмичен спад от осем месеца, написа Trading Economics.

Тази седмица фокусът на пазара беше върху данните за потребителските цени в Съединени американски щати, които не съумяха да поддържат американската национална валута. Потребителските цени (CPI) през декември се повишиха със 7% в съпоставяне със същия месец на 2020 година, най-високият ритъм на напредък от юни 1982 година, заяви Министерството на труда на Съединени американски щати в сряда. Инфлацията се форсира от 6,8% през ноември и беше в сходство с прогнозите на анализаторите.

Данните за усилване на инфлацията в Съединени американски щати не поддържаха, както се очакваше, $, защото не трансформират пазарните прогнози във връзка с паричната политика на Федералната аварийна система, считат анализатори. Вероятността за повишение на главния лихвен % от Фед през март се прави оценка от пазара на към 80%.

Към 10:11 часа българско време в петък общата европейска валута нараства по отношение на $ с 0,10% - до $1,1470 за едно спрямо $1,1455 за евров края на предходната сесия.

Американската валута се понжи по тношение на японската с 0,27% - до 113,81 йени за $ против 114,20 йени за $ предния ден.

Британският паунд в петък сутрита поскъпвас 0,12% по отношение на $ до $1,3730 за една лира, а австралийският $ - с 0,11% до $0,7291.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (еврото, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден спада с 0,15%, а по-широкият показател на $ WSJ - се намалява с 0,2%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР