В петък сутрин на „Дунав мост” при Русе се образува

...
В петък сутрин на „Дунав мост” при Русе се образува
Коментари Харесай

Николай Събев: При 60-километрова опашка на Дунав мост при Русе, ни трябват 5 моста

В петък заран на „ Дунав мост” при Русе се образува 60-километрова опашка

60-километрова опашка. Такава беше обстановката в петък заран на „ Дунав мост” при Русе, заяви по транспортният министърНиколай Събев.

Заради трафика за следващ път се стигна до блокиране на пътя към граничния пункт. Данните демонстрират, че за 24 часа през града са минали над 2000 тира. За да се облекчи придвижването, кметът на Русе вкарва възбрана за тежкотоварни камиони в града, която ще важи от на следващия ден. Причината за интензивното придвижване е войната и фактът, че пътуващите през Кавказ, Русия и Украйна в този момент минават през страната ни.

По думите на транспортния министър, с цел да бъде решен казусът, би трябвало мостовете, които свързват Румъния с България, да станат 5. „ Като кажа, че ни трябват повече мостове, апелирам не забравяйте, че 60 км. е опашката сега. Пускаме ферибот, опитваме се да създадем нова организация, с цел да създадем по-бързо прекосяването, само че в случай че ще преминат 600 000 директни камиона, каквито са упованията за 2023 година, по какъв начин можем да решим тази задача единствено с 2 моста?”, сподели Николай Събев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР