В петък станаха ясни 30-те футболисти, които ще се борят

...
В петък станаха ясни 30-те футболисти, които ще се борят
Коментари Харесай

Разкриха причината защо Роналдо е номиран за „Златната топка“, но и не Меси

В петък станаха ясни 30-те футболисти, които ще се борят за „ Златната топка “ тази година. Изненадващо седемкратният притежател на отличето – Лионел Меси, не попасна измежду претендентите за тазгодишния приз.

Това провокира и съществено отвращение измежду почитателите на аржентинеца. Още повече поради обстоятелството, че огромният му противник и петкратен победител в анкетата на „ Франс Футбол “ - Кристиано Роналдо, откри място в листата с номинираните тази година.

La une de L'Équipe du 13 août.

Lire l'édition >
— L'ÉQUIPE (@lequipe)
По тази причина от френския вестник „ Екип “, които са издателите на списанието, организиращо допитването за „ Златната топка “, дадоха пояснение за пренебрегването на сегашния притежател на премията Меси и включването на Кристиано.

„ Светотатство? Събитие, при всички случаи “, написа „ Екип “ по отношение на отсъствието на суперзвездата на Пари Сен Жермен, след което изданието изброява аргументите за това. Първата от тях е обвързвана с смяната на критериите на „ Златната топка “, като се показва, че в интервала на оценяването за подбора на претендентите представянето на Меси не е оправдало упованията. Оттам акцентират, че първата му година на „ Парк де Пренс “ не е била толкоз добра, че играчът е имал търкания с досегашния си ментор Маурисио Почетино и че формата му е била неприятна, поради което разказват дебютния му сезон в Париж като белязан от отчаяние.

Comment Lionel Messi s'est libéré au PSG

Un an après sa signature, l'Argentin est plus épanoui et libéré sur le terrain avec le PSG. Il souhaite prouver qu'il peut faire mieux dans la capitale.
— L'ÉQUIPE (@lequipe)
От „ Екип “ пишат още, че „ остава неприятното усещане, че част от Лео е останала в Барселона “, че той е отбелязал едвам шест гола в Лига 1 и че с отпадането на ПСЖ на 1/8-финалите на Шампионската лига от Реал Мадрид са завършили очакванията на тима и на футболиста.

Междувременно, вестникът изброява и претекстовете за наличието на Роналдо измежду номинираните за 18-и следващ път. Изданието подчертава върху обстоятелството, че португалецът стана номер 1 по голове на равнище национални тимове, че той означи шест гола в груповата фаза на Шампионската лига, с цел да класира Манчестър Юнайтед за елиминациите и че е завършил предишния сезон с 32 гола в 49 мача във всички шампионати. Според тях тези триумфи са повече от задоволителни, с цел да задържат Кристиано във футболния хайлайф.

SAVE THE DATE AND SEE YOU IN OCTOBER!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР