В петък следобед по едно и също време ще трябва

...
В петък следобед по едно и също време ще трябва
Коментари Харесай

Програма: Томова и Кузманов по едно и също време за място на US Open


В петък следобяд едновременно ще би трябвало да стискаме палци на Виктория Томова и Димитър Кузманов, които ще се борят за присъединяване в главната скица на US Open.

Томова ще открие програмата на корт №7 против Виктория Кужмова в 18 часа българско време. Това ще бъде втори дуел посред им, откакто в края на предишния сезон словачката победи в три сета на ITF шампионата с награден фонд 100 хиляди $ в Дубай.

Победа би означавала трето следващо присъединяване за Томова в главната скица на US Open, само че и първо сполучливо превъзмогване на квалификациите в Ню Йорк.

Също в 18 часа Кузманов излиза на корт №11 против американеца Брендън Холт. Синът на именитата Трейси Остин е последното затруднение пред реализиране на задачата за дебютно присъединяване в главната скица на шампионат от Големия шлем за ракета №2 на България.

Кузманов би могъл да се трансформира в общо петия роден тенисист при мъжете с присъединяване в „ мейджър “. Това ще бъде първи дуел посред им, а за Холт това е въобще дебютно присъединяване в квалификации на шампионат от Шлема, тъй че и за него залогът е голям.

При мечтания сюжет, в който и Томова, и Кузманов завоюват мачовете си, то България ще има трима представители в шампионат от Големия шлем от US Open 2021, когато това бяха Григор Димитров, Цветана Пиронкова и Виктория Томова.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР