В петък след като имах среща с представители на РИОСВ

...
В петък след като имах среща с представители на РИОСВ
Коментари Харесай

Ще бъде ли затворен ТЕЦ Брикел заради неспазване на екологичните норми?

" В петък откакто имах среща с представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда разбрах, че нещо не е както би трябвало и е нужно да отида персонално. Нередностите бяха доста забележими. От комина на предприятието излиза черен дим, което не би трябвало да бъде по този начин ", това съобщи Министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов пред bTV след опита му да направи инспекция в Топлоелектрическа централа " Брикел ".

" Дойде изпълнителният шеф на предприятието, на който споделих непосредствено, че това е черен пушек, а той ми сподели, че бил бял ", продължи Сандов.

По думите му има евентуален чадър над предприятието от страна на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора.

" Трябва да възобновим напълно апаратурата си, която ще мери в действително време какво се случва там, с цел да няма мним надзор и риск за здравето на хората в региона ", сподели още Министърът на околната среда и водите в оставка.

" Някои чиновници са били в послушание, са опъвали чадър и са прикривали нарушавания. Вероятно тук става въпрос за корупция. Нямаме пълномощия да проверяваме всички връзки, само че ще сезираме нужните органи ", акцентира Сандов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР