В петък ще поканя служебния премиер Димитър Главчев да обсъдим

...
В петък ще поканя служебния премиер Димитър Главчев да обсъдим
Коментари Харесай

Президентът няма да одобри Даниел Митов за външен министър

В петък ще поканя служебния министър председател Димитър Главчев да обсъдим неговите оферти за промени в служебния кабинет. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев, който посрещна в София италианския си сътрудник Серджо Матарела.

Двама министри се освобождават единствено седмица след клетвата на служебния кабинет, което е следващо доказателство за неуспеха на конституционната промяна. В устрема си да наложат цялостен монопол върху властта, партиите, които гласоподаваха измененията, в действителност обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства “, разяснява Радев.

Припомняме, че измененията бяха направени от съдружните сътрудници ПП–ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи, до момента в който на власт беше постоянният кабинет „ Денков “. По силата на тези промени президентът загуби правото да избира самичък служебния министър председател и надлежно състава на служебния кабинет.

Виждате по какъв начин от партийно заседание се раздават разпоредби, по какъв начин се заплашва министър-председателя. За външен министър стана ясно от къде идва заръката, само че от къде идва промяната на земеделския министър? “, попита президентът.

„ И аз доста се надявам господин Главчев да си дава сметка за вредите върху кабинета и цялостното доверие върху изборния развой, когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф (Бойко Борисов – бел. ред.). Когато аз отговарях за служебните държавни управления, партиите не можеха и да си помислят за сходни вмешателства. Не е ли необичайно министър председател да сменя мнението си през ден? “, каза президентът.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР